Neuperger Pincészet, Bóly

Neuperger Balázs

Neuperger Balázs vagyok.

 

1992 óta foglalkozom szőlészettel, borászattal. A termőföld, a természet szeretetét sváb őseimtől és agrármérnök szüleimtől örököltem. 1996-ban 25 évesen alapítottam önálló vállalkozásomat a Neuperger Pincészetet. Kezdetben 1/3 hektár területen gazdálkodtam, majd a folyamatos fejlesztések, beruházások, valamint az új telepítések eredményeként a termőterület mára 24 hektárra bővült.
A szőlőültetvények zöme a Villányi- valamint a Pécsi-borvidéken helyezkedik el. Ezt a két borvidéket a szubmediterrán éghajlat jellemzi. A forró, napsütéses nyarat hosszú, enyhe ősz követi. A mikroklíma és a talajadottságoknak köszönhetően Magyarország két legdélibb borvidékén a szőlőterületek a kiváló minőségű borok előállítását teszik lehetővé.
A Villányi-borvidéken Kékfrankos, Portugieser, Pinot Noir, Merlot, Blauburger, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc kékszőlő fajtákat, míg a Pécsi-borvidékhez tartozó versendi Öreghegyen Rizlingszilváni, Királyleányka, Rajnai Rizling és Chardonnay fehér szőlőfajtákat termesztünk.

Bóly pincészet Alsótukár

A szőlő feldolgozása a bólyi székhelyű pincészetünkben történik.

 

Bóly város jellegzetessége az öt pincesorból és mintegy négyszáz présházból álló pincefalu. Itt, Alsótukárban található a sváb építési hagyományok szerint 1881-ben épült présházunk is.

 

Boltíves pince ászok tölgyfahordó

A feldolgozásnál és erjesztésnél a régi, hagyományos módszerek és eszközök mellett modern technológiát is alkalmazunk.
A bort különböző méretű (10-61 hl) ászok tölgyfahordókban érleljük. A hordókat hagyományos, boltíves pincerendszerben tároljuk, ahol a pinceágak együttes hossza megközelíti a 200 métert.
A borok kannás és palackos kiszerelésben kerülnek forgalomba. Palackos borainkat külföldön és belföldön egyaránt értékesítjük.

Előzetes bejelentkezés alapján lehetőség van borkóstolóra, ahol vendégeink akár közvetlenül a hordóból ízlelhetik meg különféle borainkat.

Számomra fontos, hogy az első tavaszi munkálatoktól kezdve a palackozásig személyesen vegyek részt a borkészítésben, ügyelve a minőségre.

Neuperger Balázs   Cím: H-7754, Bóly, Park u.74    telefon: +36 69/368-870   +36 30/98-68-155